• وبلاگ : ساز خاموش
  • يادداشت : مرام تصوف
  • نظرات : 2 خصوصي ، 19 عمومي
  • ساعت دماسنج

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     <      1   2      
     

    سلام

    خيلي ممنون از نظرتون، خدا قسمت شما هم بکنه.

    ياعلــــــــــــــــــــــــــي

    + لينکدين 
    مطلب شما در لينکدين کار شد.
    با تشکر

    سلام
    اخلاق و اخلاقي بودن نه صوفي و نه عارف و نه فقيه و نه هيچ صنف ديگري نمي شناسد. ظاهرا روزگاري اخلاقي تر از اين بوده ايم اما نمي دانم چرا اکنون آنچنان نيستيم. من عبارت عرفان را بيشتر از تصوف مي پسندم. دکانداراني که شما گفته ايد، اکثرا صوفي بوده اند و همه اوصاف خوبي را که برشمرده ايد به عرفا و متدينان متشرع بيشتر مي خورد. البته اشتراک يا افتراق در اسم چيزي را تغيير نمي دهد. مهم اين است که چنين مسلکي که توصيف کرده ايد بسيار زبياست چه به نام تصوف و چه به نام عرفان، اما متاسفانه من خودم به ارتکاز ذهني و سوابقي که از برخي صوفي نمايان ديده و شنيده ام، از کلمه تصوف گريزانم و عرفان را بيشتر مي پسندم.

    البته اين نکته به معني اين نيست که از تصوف واقعي و خارجي متنفر باشم که اتفاقا آن را بسيار دوست داشته و دارم اما اين اسم و اين کلمه برايم ذهنيت خوبي ندارد. اين را هم عرض کنم که دکتر سيد حسين نصر، نيز از کساني است که از تصوف با همان نام تصوف دفاع مي کند و در عين حال (برخلاف تصوري که بنده از متصوفه دارم) خود نيز فردي اخلاقي و بزرگوار است.

    پاسخ

    نمي دانم چه کساني را با چه کس يا گروهي مقايسه کرده ايد که ذهنيت بدي از صوفي در ذهن تان است. مولانا و ابن عربي و قونوي و جامي و عطار بوسعيد و ابواالحسن خرقاني و ده ها ستاره آسمان تصوف براي ذهنيت خوب از تصوف کافي نيست؟ هرچند در مقابل شان عده اي جهله صوفيه باشند که بيشتر از طرف خود صوفيه مورد انتقاد بودند.
    + زهره 
    در اين زمينه خيلي کم ميدونم. عرفان ، تصوف، انچه که امروز به نام دين ميشناسيم، کلا گيچ کننده و ضد و نقيض هستن
     <      1   2