7. فرمودهايد:
صرف هزينههاي مادي و انساني براي ازبر کردن قرآن، خواسته يا ناخواسته ما را از يافتن گوهر مراد قرآن محروم خواهد کرد.
قطعا همينطور است. البته در وضع موجود و با رويکرد فعلي. اما اين کلام رهبري را قبول دارم که "ما كه در يك جامعهى بزرگ و در يك كشور پهناور زندگى مىكنيم، بايستى هزاران نفر حافظ قرآن داشته باشيم. كسانى كه در سنين بالا هستند، شانس حفظ كردنشان كمتر است؛ اگرچه شانسشان منتفى نيست." اما کساني که مي خواهند به اين مطالبه ايشان لبيک بگويند بايد بيش از هر کسي به لوازم آن آشنا باشند.
8. از کلام شما در تحليل دليل حفظ قرآن در زمان ائمه(ع) و پربسامد بودن واژهي «حملة القرآن» در روايات، بهره بردم.
10. فرموده ايد:
آيا تبديل کودکان و نوجوانان به ضبط صوتهاي انساني و شگفت زده شدن از قدرت حفظ آنها تاثيري در بينش خود حافظان و مشوقهايشان دارد؟...
وقتي در يک برنامه ديدم و شنيدم مشوق يک کودک - که خطبه امام سجاد ع را با لحن يک پيرمرد بر منبر افاده مي کرد- گفت: اين از اعجاز اسلام و اهل بيت ع است نمي دانستم گريه کنم که وا مصيبتا! اعجاز يعني اين؟ يا بخندم که ... . اگر موانع رسانه نبود جاي خالي را پر مي کردم.
11. فرموده ايد:
دوستان بسياري داشتم که حافظ قرآن بودند. تلاش و تمرين آنها را در ازبر کردن قرآن ديدهام.
حتما در برخي از آنها نبود ظرفيت روحي و رواني براي کار حفظ و احيانا واپس زدگي از اين کار بلکه از قرآن و دين را هم مشاهده کرده ايد. بنده کساني را ديده ام که با اختيار و علاقه خود به اين کار دست زده اند اما متأسفانه به دليل نسنجيده بودن اقدامشان و ملاحظه نکردن ظرفيت و استعدادشان و نيز جوزدگي و چشم و هم چشمي بيجايشان دچار آفات قابل توجهي شده اند.
12. «قرآن مظلومترين کتاب ميان مسلمين است.»
يکي از مظلوميتهاي پررنگ ناپيداي قرآن همين است که کساني که انس و الفت و همراهي درستي با قرآن ندارند به ترويج آن و دفاع از آن اقدام مي کنند. فتأمل
اي کاش فرصتي بود تا به مباحثه قرآن مي پرداختيم!
ساکن قم مي گفت: دعا کنيد راه هاي بسته باز شود و توفيق زيارت حرم حضرت معصومه س برايم فراهم شود!